Človek, ktorý šiel za malé množstvo drog do väzenia neexistuje!

4. novembra 2013, karel, konope

29.okt.2013

prichytili policajti v Michalovciach 19-ročného Dominika, ktorý pre svoju potrebu vo vrecku teplákov prechovával sušinu rastliny o váhe 570 mg s obsahom viac ako 20 mg účinnej látky THC z ktorej by bolo možné pripraviť minimálne dve obvykle jednorazové dávky drogy. Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí až trojročné väzenie. Informoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

 

Človek, ktorý šiel za malé množstvo drog do väzenia neexistuje!

– Daniel Lipšic 25. Júna 2013

 

Realita je však iná a ak skončí v cele policajného zaistenia 19-ročný mladík, len za to, že mal pri sebe 0,5g slabučkej 3,5% trávy, tak sa to nedá nazvať inak než zlyhanie.

Pre porovnanie uvediem, že marihuana legálne predávaná v Holandských coffee shopoch má obsah THC 10-20% a odniesť si môžte so sebou 5g (a mať pri sebe 25g), čo je približne  50-násobne (250-násobne) väčšie množstvo aké u nás stačí na väzenie. V Čechách  nie je trestné mať u seba 15g konope.

Pán Lipšic, pán Hrušovský, pozrite sa, ako vyzerá Váš “kresťanský“ zákon v praxi.

Na Z. Šírave zlikvidujú najväčšie drogové laboratórium v strednej Európe (dôkazový materiál odvážali tri kamióny) a neobvinia NIKOHO.

Sadiki a jemu podobní sa smejú celému svetu, no my počítame trávu na miligramy, aby sme „vytlačili drogy zo spoločnosti“.

 

Viete koľko je to 20mg alkoholu?

 Ak teda 20mg THC nie je malé množstvo, tak už naozaj nechápem na čo sa tu hráme. Na kresťanov určite nie!

 

 zdroj:

http://www.michalovskespravy.sk/clanok/1205-mlady-michalovcan-ma-problemy-pre-marihuanu

http://hn.hnonline.sk/slovensko-119/clovek-ktory-siel-za-male-mnozstvo-drog-do-vazenia-neexistuje-tvrdi-lipsic-557880

http://www.topky.sk/cl/100370/1366122/Zemplin-sa-zapise-do-historie–Nasli-tam-najvacsie-drogove-laboratorium-strednej-Europy-

http://www.alkoholizmus.info/obsah-alkoholu-v-napojoch.html